2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Ennek a háborúnak még közel sincs vége”

2016. március 24., csütörtök 07:16, frissítve: csütörtök 08:42

A világsajtóban továbbra is központi téma a brüsszeli támadás. Külföldi lapszemle.

Semmivel nem igazolható ez a barbárság – írja a brüsszeli merényletekkel kapcsolatban a La Libre Belgique. A lap szerint kegyetlen mészárlás történt, amely arra figyelmeztet, hogy a terrorizmus elleni küzdelem soha nem ér véget. A brüsszeli napilap arra figyelmeztet, hogy a gyűlölet és az erőszak felé sodródás bárki iránt is a fanatikusoknak való behódolást jelentheti.

Nehéz meghatározni, hogy pontosan mikor kezdődtek a nyugati célpontok elleni iszlamista terrorcselekmények – véli a brit Telegraph, amely szerint lehet, hogy 1995-ben a párizsi metróban elkövetett robbantásos merényletekkel, lehet, hogy 1998-ban, az Egyesült Államok kenyai és tanzániai nagykövetségei elleni támadásokkal. A lap szerint azonban biztos, hogy ez a háború már jóval hosszabb ideje tart, mint a két világháború együttvéve. A tekintélyes konzervatív napilap szerint ráadásul a brüsszeli támadás ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek a háborúnak még közel sincs vége.

Európa hatalmas és kényes kihívás előtt áll, amellyel az uniós tagállamok nem tudnak egyedül szembenézni, a brüsszeli brutális támadás nemzeti intézkedések helyett összehangolt cselekvést követel az Európai Uniótól – írja az El País című spanyol baloldali napilap. Kifejti: a terroristák tavaly novemberi párizsi támadásaira Európa nem úgy reagált, ahogyan kellett volna. A francia kormány úgy döntött, hogy megtartja magának a cselekvési szabadságot a kollektív válasz helyett. Kiderült, hogy ez nagy hiba volt, hiszen a támadás utáni nyomozás szálai Belgiumba vezettek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!