2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Embercsempészek kezén kattant a bilincs

2015. augusztus 31., hétfő 11:01, frissítve: hétfő 11:04

Magyar embercsempészeket fogtak el Szlovákiában a hétvégén. Embercsempészeket kaptak el a magyar rendőrök is.

A rendőrök Érsekújvár közelében egy magyar rendszámú furgont állítottak meg, a két embercsempész harminc személyt szállított iratok nélkül, az utasok között kilenc gyermek is volt. Észak-Zsolna mellett egy nőt fogtak el, aki huszonkilenc szíriai állampolgárt próbált papírok nélkül Csehországba juttatni. A rendőrség szerint a kocsinak magyar rendszáma volt, és egy magyar állampolgárságú nő vezette. A szlovák rendőrség vasárnap este Párkányban is feltartóztatott egy kocsit.

Embercsempészeket fogtak el a magyar rendőrök is. Tegnap este egy német nőt állítottak meg az M1-esen, a kocsijában három szír és egy líbiai utas volt. Hegyeshalom közelében két taxist is előállítottak, ők összesen hat szír állampolgárt akartak Ausztriába csempészni a régi határátkelő közelében. A sofőrök ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

„A gépjárműben három szír és egy líbiai állampolgár utazott, akik csak görög idegenrendészeti okmányokkal rendelkeztek, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az intézkedés során az autóban utazó egyik szír állampolgárságú hölgy rosszullétre panaszkodott, a rendőrök mentőt hívtak, és az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őt. A rendőrök a német állampolgárságú embercsempészt előállították, gyanúsítottként azóta már kihallgatták, és a bűncselekményhez használt gépjárművet lefoglalták. A gyanúsított beismerő vallomást tett” – mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

„A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei 2015. augusztus 30-án 21 órakor az 1-es számú főúton, Hegyeshalom térségében észlelték, hogy az államhatár előtt 50 méterre két taxi személygépjármű kanyarodik be egy erdős területre. A két gépkocsiban összesen hat szír állampolgár utazott. A rendőrök a gépjárművek vezetőit, egy 44 éves és egy 55 éves budapesti lakost a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályára állították elő. Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást. A gépjárművekben utazó külföldi személyeket a járőrök szintén előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek” – fogalmazott Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!