2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Éleslőszert is bevetettek – egy tüntető meghalt

2015. május 26., kedd 10:37, frissítve: kedd 11:03

Egy bányásztüntetés résztvevői közé lőttek a rendőrök Peruban. Egy demonstráló meghalt, egy másik pedig megsebesült. A latin-amerikai ország egy másik tartományában a hétvégén hirdettek rendkívüli állapotot. Eddig öt halálos áldozatot követeltek a bányák elleni tüntetések.

Kövekkel dobálták a rohamrendőröket Peruban. A tömeg azt követelte, hogy vegyék vissza a közelmúltban elbocsátott 85 bányászt, akiknek a vasércbánya kínai tulajdonosa mondott fel. Az egyenruhások könnygázzal oszlatták a tüntetőket, egyikük azonban éleslőszert is használt, és két tüntetőt is meglőtt. Az egyikük a kórházba szállítás után meghalt. „Quispe Chumpi úr, 38 éves, egy lövedék fúródott a bal orcájába, és agysérülést szenvedett. A másik a 20 éves Justo Velez Aguilar, akit szintén lövedék sebesített meg a jobb vállán” – mondta egy perui orvos.



Az ország déli, Islay tartományában a kormány szombaton 60 napos rendkívüli állapot hirdetett ki, miután már négyen haltak meg egy új rézbánya elleni tüntetés miatt. A demonstrálók szerint a Southern Peru cég másfél milliárd dolláros beruházása tönkretenné a helyi mezőgazdaságot és súlyos környezetkárosítással jár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!