2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Egyre nagyobb Orbán mozgástere”

Hír TV

2018. május 9., szerda 11:56, frissítve: szerda 13:12

Az ellenzék darabokban van, Orbán Viktor a globális szélső-jobboldal hőse, akit a német kormánynak egyre kisebb esélye van megfékezni. Így kommentálta a nemzetközi sajtó az újabb Fidesz-kormány beiktatását.

Egyre nagyobb Orbán Viktor mozgástere, és már a német kormány is egyre kevésbé reménykedhet abban, hogy befolyással lehetnek a magyar miniszterelnökre - írja a német Die Welt elemzése. Emlékeztetnek, hogy Orbán most először kizárólag a saját embereivel töltötte fel a kormányt, leszámolt a belső ellenzékkel és várhatóan az EU-val is több nyílt konfliktust vállal.

Orbán Viktorról szóló cikkeiből közölt válogatást a New York Times abból az alkalomból, hogy ismét a lap által szélsőjobboldalinak nevezett politikus vezetheti Magyarország kormányát. A gyűjtemény bevezetőjében kiemelik: a Fidesz választási kampánya idegengyűlölő szólamokon alapult, és visszaélt az állami forrásokkal. A szerző hozzáteszi: Orbán mostanra a globális szélsőjobb hősévé vált, az illiberális állam létrehozására tett erőfeszítéseiért.

A Parlament előtti több ezres tüntetés megmutatja a hatalmas elégedetlenséget az új Orbán-kormány megválasztása miatt - tudósít az Al-Jazeera honlapja. A cikkből kiderül: a demonstrálók a társadalom széles spektrumát képviselték, a baloldaltól a szélsőjobbig. A riportban megszólaltatott egyik tüntető azt mondta, a fő céljuk, hogy az ellenzék egyesüljön, mert amíg ilyen gyenge és töredezett, addig nincs esélye harcolni az egész társadalmat átszövő korrupció ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!