2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Egyre mocskosabb a kampány

Hír TV

2017. november 14., kedd 23:13, frissítve: szerda 08:20

Eldurvult az alabamai szenátorválasztás kampánya. A republikánusok jelöltjével szemben zaklatási vádak merültek fel. A párt szabadulna tőle, a radikális jobboldal viszont, amelyhez Donald Trump elnök korábbi tanácsadója, Steve Bannon is tartozik, védelmébe vette a politikust.

Évtizedes bűnök miatt szólította fel a szenátus republikánus frakciójának vezetője a párt alabamai szenátorjelöltjét, hogy lépjen vissza jelöltségtől. Roy Moore-nak ugyanis évtizedekkel ezelőtt szexuális kapcsolata volt egy tizennégy éves lánnyal. Az ügyről a The Washington Post számolt be. A lapot több nő is megkereste azzal, hogy tinédzser korukban, amikor a szenátorjelölt a harmincas éveiben járt, kapcsolatot létesített vele.

Az első hírek egy nőről, néhány nappal később pedig már ötről szóltak. A legújabb áldozat is tinédzser volt, egy étkezdében dolgozott tizenhat évesen, amikor az akkor harmincéves ügyész felajánlotta, hogy hazaviszi.

„Rettegtem. Megpróbálta levenni a felsőmet is, azt hittem, meg fog erőszakolni. Forogtam, harcoltam, és arra kértem, hogy hagyja abba. Sírtam. Aztán egyszer csak feladta. Rám nézett, és azt mondta: »Te csak egy gyerek vagy, én pedig az Etowah megyei kerületi ügyész. Ha el is mondod, senki sem fog hinni neked.« Aztán engedte, hogy kinyissam az ajtót. Aztán vagy kiestem, vagy kilökött a kocsiból. A földön voltam, amikor kiállt a kocsival az étterem mögötti parkolóból. A kocsi ajtaja még nyitva volt, a gumik csikorogtak, amikor elment, és ott hagyott engem a sötétben a hideg betonon feküdni” – mesélte egy áldozat. 

Roy Moore szenátorjelölt hihetetlennek nevezte, hogy negyven év elteltével épp a választás előtt vádolják meg. „Ezek a támadások egy kiskorúról is szólnak. Teljesen tévesek és hamisak. Olyasmiről szólnak, ami majdnem negyven éve történt. De azon túl, hogy teljesen hamisak és tévesek, nagyon fájdalmasak is nekem” – fogalmazott a szenátorjelölt.

A templomban, ahova a Moore család jár, senki sem hisz a korábbi ügyész bűnösségében. „Az Isten megbocsátja a fiatalság bolondságát. Nagyon rossz döntéseket hozunk, amikor fiatalok vagyunk. És attól, hogy ez igaz vagy sem, Moore bíró nem lesz rossz ember” – vélekedett Caroly Owen egyháztag.

Donald Trump tanácsadója azt mondta a CNN-nek: Moore-nak már a vádak miatt is félre kellene állnia. „Azt mondtam már korábban is ebben a folyamatban, hogy a szóban forgó magatartás kizár bárkit abból, hogy közhivatalt vállaljon. Emellett ki is tartok. Az elnök és mások is a republikánus pártból világossá tették, hogy ha a vádak igazak, ennek az embernek félre kell állnia” – így Kellyanne Conway.

Moore személye nem csak ez ügyek miatt vált ki vitákat a Republikánus Párton belül. Többen szélsőségesnek tartott nézetei miatt nem támogatják a szenátorjelöltet. „Rengeteg lázító kijelentést tett a vallási kisebbségek, a leszbikusok, melegek és transzneműek ellen. Úgy vélem, hogy vállalhatatlan, és az is volt azelőtt is, hogy ezek a nagyon súlyos vádak napvilágra kerültek volna” – így Charles Dent republikánus képviselő.

Roy Moore felesége egy Facebook-bejegyzésben szólalt meg. A nő azt írja: bizonyítékokat gyűjtenek arra, hogy pénzt fizettek ezeknek a nőknek, hogy beszéljenek. Jogi útra kívánják terelni az ügyet.

 

 

 

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!