2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Egymillió dolláros óvadékért cserébe szabadlábon védekezhet Weinstein

Hír TV

2018. május 26., szombat 12:16, frissítve: szombat 15:01

Szabadlábon védekezhet a zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein. A hollywoodi filmproducer pénteken önként ment be a rendőrségre, a vádemelés után egymillió dolláros óvadékot szabtak ki rá, és GPS jeladóval a lábán távozhatott. Rose McGowan színésznő, aki először számolt be a producer zaklatásairól, győzelemnek nevezte a vádemelést.

Bilincsben érkezett a bíróságra Hollywood királya, hogy meghallgassa a vádemelést. Harvey Weinstein ellen több mint 70 nő tett feljelentést, a legrégibb ügyek több mint 2 évtizedre nyúlnak vissza.

„Több hónap nyomozás után 2 szexuális indíttatású támadás és egy szexuális indíttatású zaklatás miatt emelünk vádat. A nyomozás tovább folytatódik és várjuk újabb tanúk, áldozatok jelentkezését” - olvasta fel Weinsteinnek az ügyész.

Weinstein készpénzben fizette ki az 1 millió dolláros váltságdíjat, majd GPS jeladóval a lábán távozott. Az útlevelét is visszavonták. A nemi erőszakot továbbra is tagadja.

„Weinstein úr ártatlannak vallja magát, és a tárgyaláson az alapján fogjuk elutasítani a vádakat, hogy azokat semmilyen konkrét bizonyíték nem támasztja alá, ráadásul a vádaskodás ügyfelem alkotmányos jogait is sérti” - mondta a producer ügyvédje.

A producer zaklatási ügyeinek az eredményeként indult el a nemzetközi #Metoo kampány. A botrányt kirobbantó színésznő szerint siker, hogy a hatóságok több évtized után hajlandóak foglalkozni a befolyásos filmmogul ügyével.

„Ez igazán nagy csapás mindenkinek szerte a világon, aki visszaél a hatalmával, és aki abban reménykedik, hogy a befolyása miatt majd megúszhatja a vádemelést. Weinsteinnek több száz, talán több ezer áldozata volt, bűntársai, segédei voltak világszerte és a vádemelés mindannyiuk számára üzenet” - mondta McGowan.

Weinsten 1979-ben alapította testvérével a Miramax Studio-t, majd később a Weinsten company-t. Több oscar díjas filmet is gyártott, egykor egész Hollywood a lábai előtt hevert. Ha bűnösnek találják, akár 25 év börtön is kaphat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!