2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Feladta magát Weinstein

Hír TV

2018. május 25., péntek 15:34, frissítve: péntek 16:51

Nemi erőszakkal vádolják New Yorkban Harvey Weinstent. A hollywoodi producert ma hallgatták ki, majd őrizetbe vették és a bíróságra szállították. Tízmillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, és nyomkövetőt kell viselnie, Weinstein Újabb eljárásokra számíthat, mert több mint száz nő vádolja a 66 éves producert.

Önként sétált be a New York-i rendőrségre Harvey Weinstein, néhány könyvvel a hóna alatt. A hollywoodi producer ellen nemi erőszak és szexuális kényszerítés miatt indítottak eljárást. Weinsteint két New York-i nő vádolta meg nemi erőszakkal és azzal, hogy szexre kényszerítette őket, miután meghallgatásra invitálta őket az otthonába. Weinstein tagadja a vádakat, de kihallgatása után őrizetbe vették és megbilincselve vitték át a bíróságra.

 

A bíróság meghallgatta a producert, majd tízmillió dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, útlevelét viszont bevonták és nyomkövetőt kell hordania, nem hagyhatja el New York-ot és Connecticut államot. Ügyvédje szerint Weinsten magányos és dühös, mert úgy gondolja, hogy nem tényeken alapulnak az ellene felhozott vádak.

Az ügyfelem továbbra sem vallja magát bűnösnek. Elkezdünk dolgozni azon, hogy mihamarabb ejtsék a vádakat, amelyek alkotmányba is ütköznek, ezért azt gondolom, hogy Weinstein urat fel fogják menteni - nyilatkozta Benjamin Brafman, ügyvéd.

Weinsteint már legalább százan vádolták meg szexuális zaklatással vagy annak kísérletével, köztük Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow és Ashley Judd. A 66 éves producer ellen további eljárások indulhatnak Los Angelesben és Londonban is.

Egykori áldozatai a közösségi médiában reagáltak a az őrizetbe vételére és felrótták neki, hogy miután felszínre kerültek a piszkos ügyei, titkosszolgálati módszerekkel próbálta elhallgattatni vádolóit.

Weinsten 1979-ben alapította testvérével a Miramax Studio-t, majd később a Weinsten Company-t. Több Oscar-díjas filmet is gyártott, egykor egész Hollywood a lábai előtt hevert. Ha bűnösnek találják, akár 25 év börtön is kaphat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!