2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Egy 17 éves diákot gyanúsítanak a mészárlással

Hír TV

2018. május 19., szombat 08:34, frissítve: szombat 10:59

Egy 17 éves diák a pénteki texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja. A támadásban tízen meghaltak, további tízen pedig megsebesültek. Az áldozatok többsége diák. A tettes puskával és egy revolverrel támadt iskolatársaira. Az amerikai elnök elítélte a történteket. Donald Trump egyébként 2 hete megismételte azt a javaslatát, hogy a tanárokat fegyverrel kellene ellátni, hogy meg tudják védeni a diákokat hasonló esetben.

Megemlékezést tartottak a pénteki texasi iskolai lövöldözés áldozatainak emlékére. „Nagyon megrázott, hogy ilyesmi megtörténhetett, sosem gondolunk arra, hogy ilyesmi a mi iskolánkban is bekövetkezhet. Pár hónapja egyszer pukkanásokat hallottunk, és akkor be kellett zárkóznunk, de az egy gyakorlat volt. Most is ez futott át az agyamon, hogy ez valóság lehet, és ez nagyon nehéz” – mondta az iskola egyik diákja.

A rendőrség közben nyilvánosságra hozta az elkövető személyazonosságát. A 17 éves Dimitrios Pagourtzis maga is a Santa Fe középiskola diákja volt, akit osztálytársai csendes és magányos fiúnak írtak le, aki játszott az iskolai futballcsapatban is. Pénteken reggel csak azzal keltett feltűnést, hogy a 32 fokos melegben hosszú ballonkabátot viselt. Azt a hatóságok már tudni vélik, hogy nem véletlenszerűen lövöldözött, és akiket kedvelt, nem bántotta. A fiú apja engedéllyel tartott fegyvereit lopta el, egy revolvert és egy puskát. Lehetséges indítékait még vizsgálják.

„A tettes számítógépén és mobiltelefonján olyan tárolt tartalmak vannak, amikből kiderült, hogy nemcsak lövöldözni akart, de utána öngyilkosságot is el akart követni. Végül feladta magát, és beismerte, hogy azért, mert nem volt elég bátor az öngyilkossághoz” – közölte Greg Abbott, Texas állam kormányzója, aki azt is hozzátette, hogy az iskolában és a környékén is robbanószereket is találtak.

A fiút gyilkossággal vádolta meg a bíróság, és megtagadta az óvadék kiszabását.

Donald Trump együttérzéséről biztosította az érintetteket, és kijelentette, hogy mindent meg kell tenni az iskolai erőszak megfékezéséért.

„Egyelőre nem tudok mit bejelenteni, de folyik a párbeszéd arról, hogy hogyan lehetne a legjobban megvédeni a gyermekeinket. Az iskolai biztonsági bizottság megkezdte a működését, és azt is tudom, hogy a jövő héten ismét egyeztetni fognak” – jelentette ki Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Az elnök két hete ismételte meg azt a korábbi kijelentését, ami szerint fel kell fegyverezni a tanárokat, hogy veszély esetén meg tudják védeni a diákokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!