2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Donald Trumpot már az első percben kipfujolták

2015. augusztus 7., péntek 10:14, frissítve: péntek 10:46

A várakozásoknak megfelelően Donald Trump volt a középpontban az amerikai republikánus elnökjelöltek első tévévitáján. Az ingatlanmágnás ismét bevándorlóellenes nézeteit hangoztatta, és kilátásba helyezte: függetlenként indul, ha nem ő lesz a Republikánus Párt végső jelöltje.

Saját repülőgépén érkezett Clevelandbe, a republikánus elnökjelöltek első vitájára Donald Trump, aki jelenleg a legnépszerűbb a párt szavazói körében. Az ingatlanmágnás és tévésztár állítása szerint nem készült külön a vitára. „Nem igazán… fogalmazzunk úgy, hogy egész életemben készültem. Újra naggyá kell tennünk a hazánkat. Ezt kell tennünk, újra naggyá kell tennünk Amerikát” – mondta a republikánus elnökjelölt.

A vita két körben zajlott: először a hét kevésbé népszerű jelölt csapott össze a közönség és a kamerák előtt, majd jött a tíz legmagasabban rangsorolt politikus, köztük Trump, akit már az első percben kipfujoltak a nézők, mert nem volt hajlandó kizárni, hogy függetlenként indul, ha nem ő lesz a Republikánus Párt végső elnökjelöltje. „Nem mondhatom, hogy tiszteletben kell tartanom azt a személyt, aki nyer, ha az nem én leszek. Ha én nyerek, és most vezetek, szóval ha én nyerek, akkor megígérem, hogy nem függetlenként indulok, de minden lehetőséget megvitatunk” – fogalmazott Trump.

A multimilliárdos a vitán sokadjára is kikelt a Mexikó felől érkező illegális bevándorlók ellen, akik miatt az Egyesült Államok teljes déli határán falat húzna fel, és annak költségeit a közép-amerikai országgal fizettetné ki. „Azok az emberek, akikkel beszélek, azt mondják, ez történik: mert a vezetőink ostobák, a politikusaink ostobák, és a mexikói kormány sokkal okosabb, sokkal ravaszabb, és átküldik hozzánk a rosszakat, mert nem akarnak fizetni utánuk, nem akarnak gondoskodni róluk. És miért is kellene, ha az Egyesült Államok ostoba vezetői megteszik ezt helyettük? És ez történik, ha tetszik, ha nem” – mondta.

Korábbi, nőket sértő kijelentéseiről pedig azt mondta: egyszerűen nincs ideje a politikai korrektségre. A többi jelölt bírálta a médiaszemélyiség stílusát – a második számú esélyes Jeb Bush szerint Trumppal nem győzhet a Republikánus Párt. „Trump úr stílusa megosztó. Nyerni akarok. Azt akarom, hogy az itt lévők valamelyike legyen az Egyesült Államok következő elnöke. Azzal nem fogunk nyerni, ha azt tesszük, amit Barack Obama és Hillary Clinton tesz minden egyes nap” – fogalmazott.

Bush az illegális bevándorlókról azt mondta: többségüknek meg kell adni a törvényes státuszt, mert nincs más választásuk, mint Amerikába szökni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!