2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Botrányba keveredett a német bevándorlási hivatal

Hír TV

2018. május 23., szerda 22:26, frissítve: szerda 22:52

Kiderült, hogy a brémai központ több mint ezer migránsnak jogtalanul adott politikai menedékjogot, ráadásul azt gyanítják, hogy az iroda alkalmazottai kenőpénzt fogadhattak el.

A migrációellenes álláspontjáról ismert volt bajor miniszterelnök, és jelenlegi belügyminiszter Horst Seehofer testhezálló feladatot kapott, neki kell helyreállítani a tárcájához tartozó Bevándorlási Hivatal hitelességét. Kiderült ugyanis, hogy a hivatal brémai központja 2013 és 2016 között több mint ezer embernek lényegében átvilágítás nélkül adott politikai menedékjogot.

Seehofer válaszlépésként megvonta a menekültkérelmek elbírálásának jogát a brémai irodától, és elrendelte az eddigi döntéseik felülvizsgálatát. A helyi ügyészség is vizsgálódik, mert felmerült a gyanú, hogy a brémai központ alkalmazottait megvesztegethették.

Sajtóhírek szerint a visszaélésekről már két éve tudtak a bevándorlási hivatalnál, de Seehofert csak miniszteri kinevezése után egy hónappal tájékoztatták. Az ügy nem csak a belügyminisztert, hanem Angela Merkel kancellárt is kellemetlen helyzetbe hozta, mivel őt már eddig is sokan bírálták, amiért a 2015-ös migránsválság után egymillió menekült befogadásáról döntött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!