2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Két rakétát lőttek ki a násznépre

,

2015. szeptember 29., kedd 16:59, frissítve: kedd 16:59

Egy jemeni lakodalmat lőtt rakétákkal a szaúdi légierő, a támadásban 130 civil halt meg. A jemeni kormányt támogató Szaúd-Arábia korábban azt mondta: nem háborúzni, hanem békét teremteni ment az országba.

A jemeni kormányt támogató szaúdi hadsereg két rakétát lőtt ki a násznépre, több mint 130 civil halálát okozva. A támadás célpontja a vőlegény lehetett, aki állítólag a jemeni lázadók szövetségese volt. „Ez esküvő volt. Hallottuk, hogy egy repülőgép szállt fölénk, és rálőtt a lagzira. Először három ember halt meg, aztán egy olyan épületbe csapódott rakéta, ahol a nők voltak, és az egész házat porig rombolta” – mondta egy szemtanú.

A jemeni polgárháborúnak már 5000 halálos áldozata van, csaknem felük civil. Egy másik szemtanú szerint a fegyvertelen emberek lemészárlásával Szaúd-Arábia csak azt éri el, hogy még többen állnak át a síita lázadókhoz. „Ez bűn, ez elmondhatatlan kegyetlenség. Azt kérdezném Szalman szaúdi királytól: Milyen célja van annak a stratégiának, ami egy lakodalmi sátor, nők és gyermekek megtámadásáról szól? Mi céllal ölnek nőket és gyermekeket? Az emberek most mind a húszi lázadók mellé állnak majd” – közölte egy helybéli.

Szaúd-Arábia nemrég 4500 tonnás segélyszállítmányt küldött a háború sújtotta országba, a szaúdi sereg jemeni hadműveletért felelős vezetője pedig hétfőn azt mondta: nem háborúzni mentek Jemenbe, hanem azért, hogy elhozzák a békét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!