2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Megegyeztek a belügyminiszterek a menekültek elosztásáról

2015. szeptember 22., kedd 21:11, frissítve: csütörtök 10:14

Lesz kötelező menekültkvóta, 4 nem szavazattal és 1 tartózkodással fogadták el az uniós belügyminiszterek javaslatát a migránsok elosztásáról.

120 ezer embert dobnak szét a 28 tagállam között, Magyarország több mint ezer menekültet kap. Pintér Sándor cseh, szlovák és lengyel kollégájához hasonlóan nemmel voksolt, de mindannyian tudomásul vették a többség akaratát. A finn belügyminiszter volt az egyetlen, aki nem foglalt állást, hanem tartózkodott. A döntés 120 ezer menekültre vonatkozik, de nem azokra, akik már Európában vannak, hanem azokra, akik a jövőben érkeznek.

Szerdán az unió állam- és kormányfői tárgyalnak rendkívüli csúcstalálkozón a migrációról. A BBC úgy tudja, Orbán Viktor saját javaslattal áll elő. Bővebben>>>

Emelt a téten az ENSZ az unió állam- és kormányfőinek szerdai, rendkívüli csúcstalálkozója előtt. A világszervezet már nem 120 ezer, hanem 240 ezer menekült befogadását várja el az Európai Uniótól. Az ENSZ menekültügyi hivatalának szóvivője arra emlékeztetett, hogy csak a Földközi-tengeren idén közel félmillió bevándorló érkezett a Közel-Keletről, Közép-Ázsiából, illetve Afrikából.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!