2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Bármikor kivégezhetik

2015. augusztus 7., péntek 21:51

Ma jár le az Iszlám Állam által adott határidő a horvát túsz ügyében. Ha Egyiptom nem engedi szabadon a foglyul ejtett muzulmán nőket, a terrorszervezet kivégzi a horvát férfit. Zágráb abban reménykedik, hogy az egyiptomi kormány segítségével a határidőt 48 órával meg tudják hosszabbítani.

„A nevem Tomislav Salopek. 30 éves vagyok, és horvát” – így kezdte videóüzenetét az Iszlám Állam által Egyiptomban elfogott férfi. A 30 éves horvát állampolgár Egyiptomban dolgozott egy francia olaj- és gázipari cégnél, éppen Kairóba tartott, amikor foglyul ejtették július 22-én. A férfi szabadon engedéséért cserébe az iszlamista szervezet az Egyiptomban fogva tartott női rabok elengedését követeli. Erre a Iszlám Állam 48 órát adott, ami pénteken jár le. A horvát és az egyiptomi hatóságok azt remélik, hogy a határidőt további két nappal sikerül kitolniuk. Tomislav Salopek az észak-kelet horvátországi Vrpolje-ból származik. Felesége innen repült a horvát külügyminiszterrel együtt Kairóba.



A kisváros életét teljesen felbolygatta a férfi túszul ejtésének és esetleges kivégzésének híre. „A hívőket mind sokkolta ez az eset. Ez az első, hogy ilyen történt. Az egyetlen dolog, amit mi, hívők és papok tehetünk, hogy imádkozunk a jó Istenhez, hogy ez a dolog ne szörnyen végződjön” – fogalmazott Ivica Krizanovic, helyi pap.

A horvát férfi az első ismert nyugati túsza az Iszlám Állam sínai-félszigeti ágának.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!