2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Balhé volt Trump rendezvényén

2016. március 1., kedd 07:29, frissítve: kedd 10:05

Több szövetségi államban is előválasztásokat tartanak az Egyesült Államokban. A közvélemény-kutatások szerint a republikánusoknál Donald Trump milliárdos, a demokratáknál Hillary Clinton áll nyerésre. Elemzők szerint azonban egyik elnökjelölt-aspiráns sem tud annyi delegátust „szerezni”, hogy ezzel biztosnak tudhassa az elnökjelöltséget.

Az úgynevezett szuperkedd előtt felfokozott a hangulat: A Time magazin fotósát lökdöste a titkosszolgálat egyik ügynöke Donald Trump virginiai kampányrendezvényén. A fotós elmondása szerint centiméterekkel lépett csak túl a sajtó számára fenntartott helyről, amikor az ügynök a nyakánál fogva megragadta és a földre vitte. A fotós, Chris Morris azt mondta, nem lesz jogi következménye az összetűzésnek.

Donald Trump ígéretekkel készült a virginiai kampányshow-ra az úgynevezett szuperkedd előtt. A republikánus elnökjelölt-aspiráns megígérte: ha megválasztják, az egyik legnagyobb amerikai mobiltelefon-gyártó cég termékei nem Kínában, hanem az Egyesült Államokban fognak készülni. Trump ismételten odaszólt demokrata riválisának, Hillary Clintonnak is.

„Hillary azt mondja, nem szereti a stílusomat. A beszédstílusomat. Én azt mondom magamnak: vannak emberek a Közel-Keleten, akik, ha keresztény vagy, levágják a fejedet, igaz? De vannak a Közel-Keleten olyan emberek is, akik fejeket vágnak le, a keresztényeken kívül másokét is. Megfojtanak embereket. Vízbe fojtják őket vasketrecekben. Ez olyan, mint amit a középkorról tanultunk. Én olvastam róla, ott fejeket vágtak le. Mostanáig ilyen nem volt. A világ egy ronda és gonosz hely, és erős hangra van szükségünk. Nem lehetünk gyengék és szánalmasak. Nem lehetünk tovább… Erőre van szükségünk. Erős emberekre” – jelentette ki Trump.

Trump beszédét többször is megzavarták – egy nőt is el kellett távolítani.

A közvélemény-kutatások szerint a kedden voksoló valamennyi szövetségi államban Donald Trump milliárdos üzletember vezeti a republikánus népszerűségi listákat 40-46 százalékkal, és az elmúlt pár napban befolyásos republikánus politikusok támogatását nyerte el.

A korábbi first lady – bár meggyőző fölénnyel vezet párttársa, Bernie Sanders előtt –, mégsem veszi biztosra győzelmét. „Személy szerint én hiszem, hogy Amerika mindig is nagy volt és az is lesz. Amiért együtt kell dolgoznunk, az az, hogy Amerika egységes legyen megint. Ahol mindannyian együtt dolgozunk. Ahol a cél a közös fejlődés. Ahol a kérdéseken van a hangsúly, nem a sértéseken” – jegyezte meg Hillary Clinton.

A demokraták listavezetője és a második helyezett Bernie Sanders több államban is kampányolt. Elemzők szerint egyik elnökjelölt-aspiráns sem tud annyi delegátust „szerezni” kedden, hogy ezzel biztosnak tudhassa az elnökjelöltséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!