2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az igazi diktátorok kevesebb bírálatot kapnak, mint Orbán

2016. április 21., csütörtök 08:04, frissítve: csütörtök 15:05

Miért hívta meg Helmut Kohl Orbán Viktort? Nem szabadna megbélyegeznie Németországnak a magyar kormányfőt. Beismerték bűntetteiket egy zsidó terrorcsoport tagjai.

Csak a volt kancellár és környezete tudja, hogy mi volt Orbán Viktor meghívásának fő oka – írta a német Frankfurter Allgemeine Zeitung a magyar kormányfő Helmut Kohlnál tett látogatásáról. A konzervatív német lap kérdőjelesen a lehetséges indokok között említi a Merkellel szembeni nyílt vagy burkolt kritikát, illetve a párttársnak járó támogatást. Megjegyzi, hogy a két politikus közös nyilatkozatában azt állította: nincs ellentét a menekültválsággal kapcsolatos nézeteik és Angela Merkel kancellár törekvései között. Ugyanakkor még a rossz emlékezőképességű emberek is tudják, hogy Orbán alapvetően ellenzi Merkel menekültpolitikáját. A lap végül megjegyzi: a német egység kancellárját állapota nem akadályozta abban, hogy emlékeztessen arra, mennyire fontos volt neki egész életében az igaz barátság és a hála.

A Handelsblatt német üzleti lap szerint a német nyilvánosság és a német politikusok hajlamosak rossz európainak bélyegezni azokat, akik egy kicsit másként látják a világot. Ennek a látásmódnak a következtében Magyarország rasszista, a szolidaritást megtagadó rezsimmé válik, amely ellenáll a menekültválság egyetlen értelmes, azaz német megoldásának. A cikk szerzője szerint az EU keleti részének csaknem fele inkább Budapest mellett áll ebben a kérdésben, nem pedig Berlin mellett. Emlékeztet arra is, hogy Orbán Viktor demokratikusan megválasztott kormányfő. Egyes igazi diktátorok pedig sokkal kevesebb bírálatot kapnak Németországtól, mint a magyar kormányfő. A lap szerint a németeknek meg kell tanulniuk higgadtan és bizalommal viszonyulni más EU-tagállamok vezetőihez, akik részben más értékrendet és más politikát képviselnek.

Beismerték a palesztinok ellen elkövetett bűntetteiket egy zsidó terroristacsoport tagjai – adták hírül izraeli lapok. A hat ciszjordániai telepes fiatal 2014-ben felgyújtott egy palesztin autót, 2015-ben bottal ütlegelt, majd könnygázspray-t fújt egy palesztinra, tavaly év végén pedig gyújtóbombát és könnygázgránátot dobott lakóépületekre palesztin falvakban. A csoportból hárman testvérek, apjuk egy szélsőjobboldali nézeteiről ismert rabbi. A zsidó fiatalokat jelenleg az izraeli belbiztonsági szervezet tartja fogva.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!