2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az elnök fejét követelik a gazdaság rossz helyzete miatt

2015. augusztus 17., hétfő 10:06, frissítve: hétfő 21:44

Több tízezren tüntettek a kormány ellen Brazíliában. A demonstrálók Dilma Rousseff elnök lemondását követelték a gazdaság rossz helyzete miatt. Szerintük az államfőnek tudnia kellett az állami olajvállalatnál történt korrupcióról is.

Bíróság előtt vonnák felelősségre az elnököt az állami olajvállalatnál történt korrupció miatt. Mielőtt államfő lett, Dilma Rousseff a cég vezérigazgatója volt, így a demonstrálók szerint tudnia kellett a vesztegetésekről. Őt tartják felelősnek a gazdaság 25 éve nem látott visszaeséséért is.

„Én hiszem, hogy képesek vagyunk változtatni. Azt akarjuk, hogy a Munkáspárt távozzon a hatalomból. Vissza akarjuk kapni Brazíliát. Meg akarom mutatni a gyermekeimnek, hogy harcolni kell azért, amiben hisznek. Mi egy Dilma Rousseff nélküli, jobb Brazíliában hiszünk” – közölte az egyik tüntető.

A kormány idén másfél százalékos gazdasági visszaesésre számít. A kieső adóbevételeket csaknem huszonötmilliárd dolláros megszorításokkal próbálják pótolni.

„Ez egy nagyon nehéz időszak a brazil politikában. A kormány elvesztette a hitelét. Tönkreteszik az országot, a korrupció nagyon szomorú, és úgy gondolom, hogy Rousseff is részt vett benne” – vélekedett egy másik demonstráló.

Ez volt idén már a harmadik tömegtüntetés az elnök ellen, akinek támogatottsága már a tíz százalékot sem éri el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!