2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Arab tájékoztató a szokásokról a migránsoknak

2015. december 11., péntek 12:06, frissítve: péntek 12:46

Megérkezett Kanadába az első szíriai menekülteket szállító katonai gép. A torontói repülőtéren a miniszterelnök személyesen üdvözölte a menedékkérő családokat. Az észak-amerikai ország februárig 25 ezer szíriai menekültet fogad be.

Szíriai menekültcsaládok érkeztek a torontói repülőtérre. Az októberben megválasztott liberális kanadai kormány katonai géppel szállíttatta őket a légikikötőbe, ahol nem mindennapi fogadtatásban részesültek. A miniszterelnök személyesen üdvözölte őket az országban és ajándékot osztogatott nekik. Justin Trudeau már a kampányban megérte, hogy több szír menekültet fog befogadni, mint konzervatív elődje. Az eredeti terv 25 ezer menedékkérő elszállásolása volt az év végéig, de a párizsi merényletek miatt a határidőt kitolták februárig.

„Ez egy nagyszerű este, nemcsak a repülővel érkező új kanadaiaknak mutatjuk meg, hogy miről szól az országunk, hanem a világnak is megmutatjuk, hogyan kell nyitott szívvel befogadni a hányattatott sorsú embereket. Ez azonban nemcsak a befogadásról szól, hanem arról a kemény munkáról is, amelyet mindannyiunknak el kell végeznünk a következő hetekben, hónapokban, években azért, hogy minden érkező új életet kezdhessen a családjával, és hozzájárulhasson a mi különleges országunk növekedéséhez” – hangsúlyozta a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau.

A legnagyobb kanadai lap is címlapján üdvözölte a szíreket, és a kanadai szokásokról és kultúráról egy arab nyelvű leírást is közreadtak. A közvéleményt megosztja a nyitott kapuk politikája, de a migránsok befogadását ellenzők tábora a felmérések szerint folyamatosan csökken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!