2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Amerika propagandaháborút indít az illegális bevándorlás ellen

2015. augusztus 21., péntek 21:06, frissítve: péntek 21:44

Propaganda-hadjáratot indít az amerikai kormány az illegális bevándorlás megfékezésére Latin-Amerikában. A migráció az elnökválasztási kampány egyik kulcstémája.

Az Egyesült Államokban mintegy 11 millió, főleg mexikói illegális bevándorló él. Az Obama-kormány újabb migránsokat nem akar látni az országban, ezért a külügyminisztérium és a határőrség kampányba kezd. Latin-amerikai országokban három hónapig sugározzák majd a rádiók és televíziók a spanyol nyelvű hirdetéseket, amelyek a szigorú amerikai bevándorlási törvényekre és a határsértés veszélyeire figyelmeztetnek.

„A kampány célja az, hogy felhívja a figyelmet az Egyesült Államok bevándorláspolitikájára és törvényeire, valamint a határőrség fokozott tevékenységére a déli határunkon. A reklámok El Salvadorban, Guatemalában, Hondurasban és Mexikóban lesznek láthatók” – közölte R. Gil Kerlikowske, az amerikai határőrség parancsnoka.

Barack Obama elnöksége alatt jelentősen csökkent az illegális bevándorlás az Egyesült Államokban, jórészt a határőrség létszámnövelésének és technikai korszerűsítésének köszönhetően. „Kritikus fontosságú, hogy ezeket az üzeneteket eljuttassuk annak értekében, hogy a migránsok tisztában legyenek a tényekkel. Azzal, hogy nincsenek kivételek, hogy a papírok nélküli bevándorlókat eltávolítjuk, illetve hogy az amerikai kormány együttműködik az érintett országok hatóságaival” – hangsúlyozta Francisco Palmieri, a közép-amerikai és karibi térségért felelős államtitkár.

Az illegális bevándorlás az elnökválasztási kampány egyik kulcstémája. A legnépszerűbb republikánus elnökaspiráns, Donald Trump falat építene a határra, amelynek árát a mexikói kormánnyal fizettetné meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!