2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

A szebbik arcát várják Orbántól az EU-ban

Hír TV

2018. május 10., csütörtök 07:51, frissítve: csütörtök 09:53

Az új magyar kormány már a parlament alakuló ülésén jelezte, hogy minden eddiginél elszántabb támadásokat tervez a független újságírás ellen. Ez egy osztrák vélemény, egy svájci lap viszont arról ír, hogy a Fideszt felszólították Berlinben, hogy mutassa kedvezőbb arcát Európa felé.

Régi Soros-idézetek gyűjteményét küldte el a magyar külügyminiszter osztrák államfőnek Soros-terv néven - írja a Die Presse. Az osztrák lap szerint Szijjártó Péter azon húzta fel magát, hogy Alexander van der Bellen azt nyilatkozta, hogy a Soros terv nem létezik és kitalált. A lap megjegyzi, a magyar kormány komplett politikát épít arra, hogy Soros György kiragadott idézeteit európai uniós politikaként próbálják elhitetni a választóikkal.

Próbálja az előnyösebb arcát mutatni Orbán Viktor a negyedik kormányzati ciklus előtt - írja a Neue Zürcher Zeitung az alapján, hogy a tüntetőket mégse tiltották ki egészen a Kossuth térről. Megemlítik, hogy a botrányhős Lázár János kikerült a kormányból és Gulyás Gergely veszi át az európai ügyeket, akit kedvelnek Berlinben. A lap szerint Orbán május eleji látogatásán is azt közölte a Néppárt vezetése Orbánnal, hogy mutassa a szebbik arcát Európa felé, és ne erőből védjék a demokrácia-ellenes intézkedéseket.

 

Új magyar parlament: eskü és tüntetés. Így ír az új kormányról az osztrák Kurier. A lap emlékeztet, hogy a kormánypárt tagjai most először nem mertek a parlament előtt fotózkodni, ami mutatja, mennyire eltávolodtak a néptől. Ráadásul már az alakuló ülésről tiltottak ki újságírókat, ami előre vetíti, hogy a következő magyar kormány még elszántabban fog háborúzni a független újságírás ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!