2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

„A politikai földrengés legmagasabb fokát láttuk”

2016. május 23., hétfő 21:23, frissítve: hétfő 21:41

Az euró- és a menekültválság miatt szerepelt ennyire jól az Osztrák Szabadságpárt az elnökválasztáson a Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint.

Mráz Ágoston Sámuel Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a bevándorlásellenes párt legkésőbb a két év múlva esedékes parlamenti választásokon okozhat meglepetést.

„Azt gondolom, hogy ezzel az eredménnyel a földrengés nem ért véget. Tehát a politikai Richter-skála szerinti földrengés legmagasabb fokát láttuk. Paraszthajszállal győzni tudott a zöld jelölt és mellette pár ezer szavazattal lemaradt a szabadságpárti, de ki tudja, hogy a következő években milyen események lesznek Ausztriában. Akik az osztrák politikát jól ismerik, azt feltételezik, hogy a közeljövőben lehet parlamenti választás. Nemrég a kancellárt parlamenti választás nélkül nevezték ki. Lehet, hogy ő demokratikus mandátumot szeretne szerezni magának, ami azt jelenti, hogy ismét politikai küzdelem lesz, de legkésőbb két év múlva parlamenti választásokra fog sor kerülni” – mutatott rá a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

A Mráz Ágoston Sámuellel készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!