2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

A párizsi merényletek agytrösztje állhat a támadás mögött

2016. március 18., péntek 16:05, frissítve: péntek 17:04

A párizsi merényletek fő szerevezője támadhatott a rendőrökre Brüsszelben egy keddi házkutatáskor. Salah Abdeslam ujjlenyomatait és DNS-ét is azonosították a helyszínen. Március 15-én egy brüsszeli lakásban razziáztak a rendőrök, amikor több fegyveres rájuk rontott, majd el is menekültek a helyszínről.

A tűzharcban négy rendőr sebesült meg, az egyik fegyverest pedig agyonlőtték, míg két társa elmenekült a helyszínről. A lakásban talált ujjlenyomatok és DNS-minták szerint az egyik szökevény nem más, mint Belgium és Franciaország első számú közellensége: Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások fő szervezője. Belga sajtóértesülések viszont arról szólnak, hogy egyelőre csak az bizonyított, hogy a férfi korábban már járt a lakásban.

Abdeslam a november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek óta szökésben van. A feltételezések szerint a belgiumi születésű férfi a terrortámadások után azonnal hazatért Brüsszelbe. Azóta sem sikerült azonban kézre keríteni, annak ellenére sem, hogy Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene; sőt, azt sem lehet biztosan tudni, hogy még mindig Európában tartózkodik-e.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!