2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Balaton retró 10:55

A londoni és a párizsi szilveszterezőkre is kiemelten figyelnek

Hír TV

2017. december 30., szombat 09:41, frissítve: szombat 12:37

A brit és a francia fővárosban is rendőrök tízezrei vigyáznak a óévbúcsúztatókra. Az utóbbi években Londonban Párizsban történt a legtöbb nagy terrortámadás Európában. A merényletek többségét az Iszlám Állam követte el.

Párizsban rengeteg rendőrt az utcákra vezényelnek. Mivel a Champs-Élysées sugárút és a Diadalív találkozása lesz az újévi tűzijáték helyszíne, ott lesz a legtöbb egyenruhás, s a többi látványosságnál is nagy tömegre, vagyis nagy biztonsági kockázatra számítanak.

„Nagyon erőteljes mozgósításra készülnek erőink. Több mint 10 500 rendőr teljesít majd szolgálatot Párizsban, hogy gondoskodjanak a lakosok és az ide érkező turisták biztonságáról, hiszen ilyenkor mindig nagyon sokan jönnek a fővárosba” – mondta Michel Delpuech párizsi rendőrfőnök.

Rendőrök ezrei vigyáznak majd a szilveszterezőkre Londonban is. A brit fővárosban az ünneplő tömegben is elvegyülnek a hatóság emberei, hogy a lehető leggyorsabban megakadályozzanak egy esetleges merényletet.

„Átkutatjuk és biztosítjuk a környéket, lesznek egyenruhás rendőrök, és álruhás rendőrök is dolgoznak majd velünk, hogy vigyázzák az esemény biztonságát” – mondta Nick Aldworth, a londoni rendőrség szóvivője.

Az utóbbi években Londonban és Párizsban történt a legtöbb nagy terrortámadás Európában. A merényletek többségét az Iszlám Állam követte el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!