2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

A hó fogságában: járatok ezreit kellett törölni

2015. február 17., kedd 10:04, frissítve: kedd 10:54

Havazás és ónos eső bénította meg az Egyesült Államok középső és keleti részét, beleértve Washingtont is. Az utakon emiatt az átlagosnál jóval több baleset történt, a repülőtereken pedig mintegy háromezer járatot töröltek.

Ismét tombol a tél az Egyesült Államok keleti felében. Boston környékén a februári hónapban eddig még soha nem esett ennyi hó, január vége óta másfél méternyi hullott. A városban februárban ez már a negyedik hóvihar volt. A havazásokat és jeges esőket jelentős lehűlés követte, lefagytak az utak, és emiatt ellehetetlenült a forgalom. New Hampshire-ben a tetőkről méteres havat takarítottak el a tűzoltók. A lehullott hó súlya alatt több épület összeomlott.


A havazások miatt leállt a forgalom a bostoni és a New York-i repülőtéren. A Central Parkban a hideg következtében befagyott a közismert szökőkút. A kaliforniai hétvégi pihenéséről Washingtonba visszatérő amerikai elnököt is téli táj fogadta.

A lehűlés halálos áldozatokat is követelt, New Jersey-ben egy asszony otthona közelében fagyott meg. A télies időjárás miatt többen megsérültek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!