2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

A Grand Canyonba zuhant egy túrahelikopter

Hír TV

2018. február 12., hétfő 07:32, frissítve: hétfő 12:03

Kaliforniában pedig egy kisrepülő csapódott a földbe az Egyesült Államokban. Összesen heten haltak meg, a két baleset körülményeit vizsgálják. A helikopter brit turistákat szállított. Az üzemeltető cég közölte, hogy mindig betartják a repülésbiztonsági előírásokat, de teljes mértékben együttműködnek a nyomozó hatóságokkal.

A túrahelikopter hat brit turistával a fedélzetén a Grand Canyon nyugati peremén repült, amikor egyszer csak zuhanni kezdett és a földbe csapódott. A lángoló roncsot egy amatőr fotós videózta le. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

A helikopteren összesen hét ember volt a pilótával együtt. Minden utas az Egyesült Királyságból származik. Mindenkit azonosítottunk, a hozzátartozókat értesítettük. Három halálos áldozat van – közölte Francis Bradley rendőrfőnök.

A négy túlélő kórházba szállítása komoly kihívás elé állította a légi mentőket.

Az erős szél, a por és az egyenetlen terep miatt hajnalban tudtunk csak kimenteni mindenkit. Ilyen körülmények között csak speciálisan képzett pilóták tudnak repülni. Le a kalappal az arizonai katasztrófavédelem pilótái előtt, és köszönet a hadseregnek is, amely segített a mentésben – tette hozzá a rendőrfőnök.

A helikoptert üzemeltető Las Vegas-i túravezető cég közölte, hogy minden biztonsági előírást betartottak, és együttműködnek a hatóságokkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!