2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

A charlestoni mészárlás áldozataiért szóltak a harangok

2015. június 22., hétfő 10:40, frissítve: hétfő 10:52

Harangzúgással és élőlánccal emlékeztek Charlestonban a szerda éjjeli mészárlás áldozataira. A vérengzés helyszínén, egy helyi templomban vasárnap ismét istentiszteletet tartottak. A rendőrség közben vizsgálja a gyilkos által közzétett rasszista irományokat.

A charlestoni mészárlás áldozataiért szóltak a harangok az amerikai város egyik templomában tegnap – egy időben Dél-Karolina állam egy tucat másik imahelyével. Szerda éjjel egy templomban végzett ki a rasszista támadó egy fekete papot és nyolc, szintén színes bőrű hívőt. A tragédia helyszínén vasárnap tartottak először istentiszteletet a vérengzés után. A gyilkos itt töltött el egy órát a hívekkel a bibliakörben, mielőtt tüzet nyitott rájuk.

– Küzdeni fogunk az igazságért, éberek leszünk, és elvárjuk, hogy megválasztott tisztviselőink helyesen cselekedjenek. Halott testvéreink vére azt követeli tőlünk, hogy addig dolgozzunk, amíg kiharcoljuk az igazságot ebben az ügyben, és hogy küzdjünk azokért, akik a peremre szorultak, akik nálunk kevésbé szerencsések; maradjunk a csatamezőn, amíg van harc, amit meg kell vívni – fogalmazott Norvel Goff metodista lelkész.

Charleston lakosai élőláncot alkotva emlékeztek az elhunytakra a város egyik nagy hídjánál. A szervezők szerint mintegy háromezren gyűltek össze.

A gyilkos indítékával kapcsolatban a rendőrök már vizsgálják az általa közzétett internetes rasszista irományokat. Az első bizonyítékok alapján a columbiai férfi már hónapok óta készült a mészárlásra, és szándékosan egy olyan várost választott helyszínnek, ahol nagy a feketék aránya. Ha bűnösnek találják, halálra is ítélhetik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!