2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

420 milliárdos beruházást függesztenek fel

2016. április 19., kedd 12:59

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagjának feljelentései miatt állítana le egy 420 milliárd forintos szennyvízberuházást az EU.

Az ellenzéki politikus két feljelentést tett egy hónappal ezelőtt az Európai Csalás Elleni Hivatalánál. Brüsszel pedig hétfőn jelezte, hogy felfüggeszti az uniós forrásokat. Berkecz Balázs gyanúja szerint a gigaközbeszerzéssel a kormány a legnagyobb piaci szereplőket stafírozná ki a következő 4 évre uniós pénzzel. Köztük a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégét is.

„Hat darab, 70 milliárdos keretközbeszerzésről van szó, és az alapján nekem is az a megalapozott gyanúm támadt, hogy úgymond pofára vannak kiírva ezek a közbeszerzések. Olyan cégek jöhetnek itt képbe, akik több szálon köthetőek a kormányzathoz, illetve Orbán-közeli oligarchákhoz. Ezért tettem a bejelentést csalás gyanúja miatt. A múlt hét folyamán tettem még egy bejelentést az OLAF-hoz, ami ennek a keretközbeszerzésnek az 5 milliárdos tanácsadói szerződéseire vonatkozó már nyertes ajánlatokra készült” – nyilatkozta az Együtt elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!