2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Vádlottból tanú lett Netanjahu korábbi tanácsadója

Hír TV

2018. február 21., szerda 17:00, frissítve: szerda 17:48

Benjamin Netanjahut többek között azzal vádolják, hogy kedvezőbb szabályozást ígért egy telekommunikációs cégnek, ha a vállalat tulajdonában lévő napilap kedvező cikkeket ír a miniszterelnökről. Netanjahu és bizalmasai ellen 3 másik nyomozás is zajlik.

Több ezren tüntettek Tel-Avivban a múlt héten Benjamin Netanjahu ellen. Az izraeli miniszterelnök és a belső körei ellen már 4 különböző eljárás folyik. 2 ügyben közvetlenül Netanjahu és a családja a gyanúsított, 2 másik ügyben pedig a bizalmasai.

– A rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást. Innentől kezdve ő nem alkalmas miniszterelnöknek. Nem vezetheti Izraelt, amíg a bíróság le nem zárja az ügyet – mondta egy tüntető.

A miniszterelnököt és családját többek között nagy értékű ajándékok elfogadásával vádolják. A felesége megalázta az elnöki palota személyzetét és állami pénzből rendelt luxusvacsorákat. A másik, Netanjahut közvetlenül érintő nyomozás tárgya, hogy egy izraeli telekommunikációs cégnek kedvezőbb szabályozást ígért, cserébe a társaság tulajdonában lévő napilap jókat írt róla. Ez az eljárás most vett fordulatot, mert az elnök korábbi tanácsadója az ügyészség tanúja lett.

– Botrány az egész. Két hamis vádat hoznak elő, évek óta folyik a boszorkányüldözés ellenem és a családom ellen. Egyszerű tévedés és gonoszság az egész – kommentálta Netanjahu.

A vádemelésről a legfőbb ügyész dönt, ez még hónapokba telhet. Az igazságügyi miniszter szerint ha vádat is emelnek Netanjahu ellen, attól még maradhat miniszterelnök. A következő választás 2019 novemberében lesz. A jobboldali kormány a liberális, balos média lejáratókampányának tartja a vádakat és azt állítja, Soros György támadja Izraelt civil szervezeteken keresztül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!