2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Tizennégy fiatal hokis vesztette életét egy buszbalesetben

Hír TV

2018. április 7., szombat 20:42, frissítve: szombat 21:12

Tizennégy ember vesztette életét egy buszbalesetben Kanadában. Az ifjúsági jégkorongcsapat autóbusza teherautóval ütközött. Az autóbuszon 28-an utaztak, hármuk állapota válságos.

A tragédia magyar idő szerint pénteken este történt Kanada Saskatchewan nevezetű államában. „Nagyjából délután öt körül egy nyerges pótkocsi összeütközött egy busszal, amely a Humboldt Broncos tagjait szállította. Az ütközés a 35-ös főúton történt, 30 kilométerre északra Tisdale-től. Megerősíthetjük, hogy vannak halálos áldozatok a busz utasai közül. Nagyon sok a súlyos sérült is” – közölte Ted Munro nyomozó, a Kanadai Királyi Lovas Csendőrség tagja.

A Humboldt Broncos egy ifjúsági hokicsapat, amely éppen a rájátszás ötödik mérkőzésére igyekezett. A kanadai sajtó értesülése szerint 28-an ültek a buszon, minden áldozat 21 éven aluli.

A csapat játékosainak lakhelyén összegyűlt a közösség, hogy együtt vigasztalják egymást.

„Úgy gondolom, sötét időt élünk, és jó dolog az, hogy a szükségben össze tudunk jönni. Nem maradnak otthon, amikor elzárva és magányosan érzik magukat, hanem összejönnek közösségként, és beszélgetnek egymással, együtt sírnak” – mondta Matteo Carboni lelkipásztor.

A kanadai miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!