2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Száznál is több sérült a milánói vonatszerencsétlenségben

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 12:56, frissítve: csütörtök 12:56

Kisiklott egy személyszállító vonat Olaszországban, Milánótól 40 kilométerre. Sajtóhírek szerint legalább négy ember életét veszítette, százan megsérültek. Sokan bennragadtak a szerelvényekben, őket a tűzoltók próbálják kiszabadítani. A szerencsétlenség a reggeli csúcsforgalom idején történt.

A személyszállító vonat Milánótól 40 kilométerre, a reggeli csúcsforgalom idején siklott ki, és tele volt munkába siető emberekkel. Többen meghaltak, csaknem százan megsérültek, tízen súlyosan. Az érintett vasútvonalon leállították a közlekedést, a helyszínre nagy számban érkeztek a mentőegységek, köztük mentőhelikopterek, egy közeli kórházat pedig átállítottak a sérültek fogadására.

Még nem tudni biztosan, mi okozta a katasztrófát. A hat kocsiból álló szerelvény Cremonából tartott Milánóba, és egy váltón haladt át, amikor a tragédia történt. Szemtanúk szerint a mozdony, valamint az első és a két utolsó kocsi a sínen maradt, a közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről. A BBC szerint az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a kisiklás előtt a vonat rázkódni kezdett. A milánói rendőrfőnök azt mondta, hogy a vagonokat összekapcsoló szerkezetben keletkezhetett hiba.

Olaszországban legutóbb 2016 júliusában történt súlyos vasúti katasztrófa, akkor két vonat ütközött össze Pugliánál. A balesetben 23 ember veszítette életét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!