2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Putyin: Trump nem a jegyesem

2017. szeptember 6., szerda 08:36, frissítve: szerda 09:18

„Donald Trump nem a jegyesem” – így válaszolt egy sajtótájékoztatón Vlagyimir Putyin arra a kérdésre, hogy csalódott-e az amerikai elnökben. Nemzetközi lapszemle.

„Én nem vagyok Trump vőlegénye, Tump nem az én menyasszonyom” – jelentette ki Vlagyimir Putyin Kínában, ahol arról kérdezték újságírók, hogy csalódott-e az amerikai elnökben. Az orosz elnök a sajtótájékoztatón azért odaszúrt Amerikának: vélhetőleg Donald Trump szavazótáborára utalva azt mondta, hogy az Egyesült Államok valóban nagyszerű ország, ha ilyen nagyszámú alacsony politikai kultúrájú embert tolerál.

Nem kizárt, hogy Észak-Korea valójában háborút akar, és a szakértők többsége félreértelmezte nukleáris programjának célját – erről írt kommentárt a CIA egyik volt alkalmazottja a Hill című amerikai híroldalnak. A cikk szerint lehet, hogy Kim Dzsongun azért épít atombombát, hogy amikor a jövőben lerohanja Dél-Koreát, atomcsapással fenyegethesse meg az Egyesült Államokat, mielőtt még Szöul segítségére sietne.

Az oxfordi és a cambridge-i egyetem a világ két legjobb felsőoktatási intézménye egy friss nemzetközi rangsor szerint. A Times Higher Education listáján ugyanakkor az első tíz legjobb egyetem közül hat amerikai. A magyar intézmények közül egyedül a Semmelweis Egyetem jutott be az első 500-ba, de csak a lista végén szerepel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!