2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Nincs félnivalójuk a lengyeleknek

2017. október 12., csütörtök 22:40, frissítve: péntek 03:05

Az Egyesült Királyságban dolgozó lengyeleknek üzent a brit külügyminiszter: Boris Johnson szerint a brexit után is szívesen látják őket. A tárgyalások csütörtökön folytatódtak az EU és Nagy-Britannia között, de sok előrelépés nem történt.

Már az ötödik tárgyalási fordulót tartották a britek EU-ból való kiválásáról, de áttörés továbbra sincs. Az Európai Bizottság főtárgyalója szerint arról most egyáltalán nem egyeztettetek, hogy az Egyesült Királyság mennyit fizet majd az uniónak a kilépés után.

„A pénzügyi kötelezettségekről nem tárgyaltunk, csak technikai beszélgetéseket folytattunk: hasznosakat, de technikaikat. Ebben a kifejezett témában zsákutcában vagyunk, ami nagyon aggasztó a projektkezelők ezrei számára Európában, és persze az adófizetőknek is” – mondta Michel Barnier brexitfőtárgyaló.

A brit kormány brexitügyi minisztere ezúttal is tartózkodott a konkrétumoktól. „Miközben jól haladunk bizonyos kérdésekben, mint például a kilépés ügyében, úgy véljük, hogy a jövőbéli viszonyról szóló tárgyalásoktól is sok függ. Mint korábban is mondtam, mi készen állunk, felkészültünk ezeknek a tárgyalásoknak a megkezdésére” – nyilatkozta David Davis.

A brit külügyminiszter lengyel kollégájával találkozott Londonban. A legtöbb vendégmunkás Lengyelországból érkezik Nagy-Britanniába, Boris Johnson nekik is üzent. „Szeretném megismételni azt a fő üzenetet, amely lengyelek millióinak szól ebben az országban. Önök maradnak. Önöket szívesen látja ez az ország. A miniszterelnökség és a kilépési minisztérium egy sor olyan eseményt szervez, amely megnyugtatja a lengyel közösséget a jövőjével kapcsolatosan” – jelentette ki Boris Johnson.

A britek kilépéséről szóló tárgyalásokat az Európai Bizottság legkésőbb 2018 novemberére szerette volna lezárni, hogy 2019 márciusáig legyen elég idő az egyezmény tagországi és európai parlamenti ratifikálására. Most viszont már nem valószínű, hogy tartani tudják ezeket a határidőket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!