2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Nem volt terrorista a francia gázoló

Hír TV

2017. november 11., szombat 08:30, frissítve: szombat 12:40

Nem terrorista, hanem pszichiátriai beteg volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott a franciaországi Toulouse-ban. A kereskedelmi főiskola épülete előtt három diák megsérült. A rendőrség azonnal őrizetbe vette a férfit, akit évekig skizofréniával kezeltek. A három elütött diák kínai, közülük kettő sérülése súlyos.

„Az elsődleges információk szerint nem sokkal délután négy óra előtt egy Cliót vezető férfi elsodort három embert, akik a járdán közlekedtek. A sofőrt azonnal elfogták. Azt mondta, hogy tettét az a vágy motiválta, hogy emberek közé hajtson. Ezt a tervét egy hónapja érlelgette” – mondta el Pierre-Yves Couilleau toulouse-i ügyész.

A gázolásban három kínai diák sérült meg.

„Három áldozata van ennek az eseménynek. A hírek szerint az egészségi állapotuk inkább kielégítő. Egyikük elhagyhatta volna a kórházat. A másik kettő komolyabban sérült, de az életfunkcióik alapján nem kritikus az állapotuk” – tette hozzá az ügyész.

A rendőrség nem terrortámadásként kezeli a történteket a férfi vallomása alapján. Az elkövetőt tavaly kórházban kezelték skizofréniával. A huszonnyolc éves sofőrnek köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, többször is elítélték, de nem szerepel a radikális iszlamisták nyilvántartásában, a titkosszolgálatok sem figyelték meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!