2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Nem kellenek a Beatles-terroristák a brit kormánynak

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 07:33, frissítve: csütörtök 08:19

A brit kormány nem akarja visszaszállítani Nagy-Britanniába azt a két brit állampolgárságú terroristát, akiket a közelmúltban fogtak el Szíriában – írja a The Sun. Gavin Williamson védelmi miniszter szerint a két terrorista hátat fordított az országnak, hogy pusztítást okozzanak és gyűlöletes bűncselekményeket kövessenek el. Szerinte helyben kell igazságot szolgáltatni. A két dzsihadista férfi a Beatles néven ismertté vált négytagú csoportnak volt a tagja, amely megkínozta és lefejezte túszait. Több mint két tucat embert végeztek ki ilyen módon, köztük amerikai, brit és japán újságírókat, valamint segélymunkásokat. A csoport az Iszlám Állam terrorszervezet része volt, és tagjai brit akcentusa miatt kapta a Beatles nevet.

Újabb orosz televízió sugárzását függesztették fel Litvániában. A helyi médiahatóság azzal indokolta döntését, hogy az RTR Planyeta több alkalommal zavargásokra szólított fel és gyűlöletet próbált kelteni. A hatóság szerint a műsorokban egyes megszólalók azzal fenyegettek, hogy helyreállítják a volt Szovjetuniót, és elfoglalják a balti köztársaságokat. A csatornát egy évig nem lehet majd fogni Litvániában. A balti országban már többször felfüggesztettek orosz tévéket. Az intézkedések támogatói szerint ez a helyes válasz az orosz propagandára. Bírálói viszont azt mondják, hogy Litvánia ezzel korlátozza a szabad véleménynyilvánítást.

Meg kell szüntetni a dohányzósarkokat a holland bárokban és kávézókban – tudósít a France 24 francia állami televíziós hírcsatorna. A hágai fellebbviteli bíróság ítéletét azzal indokolta, hogy a nemdohányzók a helyszínen nagy társadalmi nyomást érezhetnek a dohányzókhoz való csatlakozásra. Másrészt a füst kiszökik a vendéglátóhelyek többi részébe, az alkalmazottakat pedig veszélyezteti a passzív dohányzás, például amikor takarítanak. A dohányfüst belélegzésének nincs biztonságos szintje, emelte ki a törvényszék. Hollandiában 2008-ban vezettek be részleges dohányzási tilalmat, a bártulajdonosok ezután alakítottak ki elzárt dohányzósarkokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!