2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Magyarországon több pénz van a sportban, mint Amerikában

Hír TV

2018. május 2., szerda 07:00

Jobban megéri magyar sportolónak lenni, mint amerikainak. Itt ugyanis vannak állami támogatások, ha a sportoló nem bírálja a rendszert. Az amerikai sajtó egy gyorskorcsolyázóval foglalkozik, aki azért lesz magyar, hogy vissza tudja fizetni a hiteleit. Külföldi lapszemle.

Felvizezték az Európai Bizottság költségvetési javaslatát, ami pénzügyi eszközökkel kényszerítette volna a lengyel és magyar kormányt az uniós értékrend betartására. A Politico úgy tudja, a jelentés végső verziójában nem a közös értékek szerepelnek, hanem a kiszámítható és átlátható gazdaságpolitikát említik. A kommentár szerint az egyre korruptabb magyar kormánynak ezt is nehéz lesz tartani, különösen, hogy a korrupcióval foglalkozó ügyészséghez se csatlakoztak.

Magyarországon több pénz van a sportban, mint Amerikában, mert a sportolóknak nem a piacról kell megélniük, hanem régi reflexből az állam támogatja őket. Ennek köszönhető, hogy egy amerikai gyorskorcsolyázó, az olimpiai második John-Henry Krueger országot vált és ezentúl magyarként versenyez, mert így hamarabb tudja törleszteni a hitelét – írja a USA Today. Hozzáteszik: a magyar kormány politikai tőkeként tekint a sportra, a magyar versenyzők pedig nem kritizálhatják a kormányt, ha állami támogatáshoz akarnak jutni.

Magyarországon probléma az idegengyűlölet – állapítja meg az amerikai közszolgálati rádió tudósítása. Egy afgán menekült beilleszkedését nézik végig, aki a tálibok elől menekült el, miután kivégezték a családját. A férfi szerint az állami propaganda ellenére az őt körülvevő emberek, a diáktársai, tanárai és a környéken élők nem szokták támadni. Vidéken azonban kevésbé elfogadók az emberek, a cikkben megszólaló szociológus szerint egyszerűen azért, mert ritkán találkoznak külföldiekkel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!