2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kormányközeli orosz oligarchával egyeztetett Trump kampánystábjának vezetője

Hír TV

2018. február 10., szombat 08:30, frissítve: szombat 10:56

Kormányközeli orosz oligarchával egyeztetett Donald Trump kampánystábjának vezetője az amerikai elnökválasztás előtt - derítette ki Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki vezető. Oleg Gyeripaszka a Trump-csapatot vezető Paul Manafort egykori üzlettársa, akinek Manafort privát tájékoztatást adott a republikánus jelölt kampányáról.

Az egész egy videóval kezdődött. A lengén öltözött hölgyek egy Putyin-párti bulvártévé forgatócsoportjával nyomultak be a legnépszerűbb orosz ellenzéki politikus, a márciusi elnökválasztásból kizárt Alekszej Navalnij irodájába, látszólag konkrét cél nélkül.

Navalnij utánajárt, kik provokálták a munkatársait, és kiderítette, hogy a csapatot egy Násztya Ribka nevű eszkortlány vezette - innen pedig már csak egy lépés volt, hogy a nő közösségi médiában megosztott videóin ismerős arcokat fedezzen fel.

 Az egyik felvételen azt láthatjuk, hogy az egyik leghíresebb orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka magát az orosz kormányfő-helyettest, Szergej Prihogykót látta vendégül a jachtján - ráadásul a politikust a magán-repülőgépén szállította a hajóra, ahol többek közt prostituáltak társaságát is élvezték.

A felvétel szereplői éppen az amerikai politikusok és Oroszország viszonyáról társalogtak. Navalnij szerint nem véletlenül, hiszen, ahogy arra rámutat, Gyeripaszkát szoros szálak fűzik Donald Trump volt kampányfőnökéhez.

– Ezt most az összeesküvés-elméletek híveinek szánom, és azoknak az amerikai hatóságoknak, amik az amerikai elnökválasztás orosz befolyásolását vizsgálják. Néhány hónappal ezelőtt az amerikai sajtó egy nagy sztorit jelentetett meg: azt, hogy a Trump-kampánystábot vezető Paul Manafort több millió dollárt kapott Gyeripaszkától, és privát tájékoztatást ajánlott fel neki a Trump-kampányról. Manafort emailjeit nyilvánosságra hozták, és ez lett az egyik bizonyíték arra, hogy Oroszország beavatkozott a választásokba – így az orosz ellenzéki vezető.

Az FBI nyomozása alapján Manafort arra biztatta az oroszokat, hogy segítsék Trump kampányát, ezért az elsők között idézte be a washingtoni Kongresszus orosz befolyásolási kísérleteket vizsgáló különleges bizottsága.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!