2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Hihetetlen szökés: százezer dollár a nyomravezetőnek

2015. június 10., szerda 11:15

Több száz rendőr fésüli át a New York megyei Willsboro környékét, miután a helyiek látták azt a két bűnözőt, akik még szombatra virradó éjjel szöktek meg egy szigorúan őrzött amerikai börtönből. A település több mint hatvan kilométerre van a szökés helyszínétől.

A hatóságok emberei már ötödik napja keresik azt a két rabot, akik szombatra virradóra szöktek meg egy szigorúan őrzött börtönből, nem messze a kanadai határtól. A rendőrség szerint a veszélyes gyilkosokat a környéken vélték felismerni helyiek, ezért a hatóságok most erre a területre koncentrálták erőiket. A település több mint hatvan mérföldre van attól a börtöntől, ahonnan a rabok megszöktek.

Egy férfi az eltűnésük éjszakáján állítólag látta a rabokat. „Megkérdeztem tőlük, hogy mi a francot csinálnak az udvaromban, húzzanak innen! Erre azt mondta az egyik, hogy elnézést, nem tudja, hol van, rossz utcába jött” – mondta.

A két bűnöző acélt és egy vastag téglafalat fúrt át elektromos vágószerszámokkal, majd közműalagutakon keresztül jutott ki a szabadba. Eltűnésüket csak késve vették észre az őrök, mert kitömött ruhákat tettek az ágyukba, így úgy tűnt, mintha aludnának. Szakértők szerint szökésüket már régóta tervezhették. „Ami most történt, arra nem egy vagy két hete készültek, hanem sokkal hosszabb ideje, szerintem hónapok óta. Csak a lehetőségre vártak” – véli a börtön egy korábbi dolgozója.


Ez volt az első szökés a börtön 150 éves történetében. A New York-i kormányzó fejenként ötvenezer, azaz összesen százezer dolláros jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!