2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

A falat megépítené, a családok szétválasztását beszüntetné Trump

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 18:27, frissítve: csütörtök 19:13

Továbbra is megépítené a mexikói határfalat Donald Trump, csak most már az amerikai adófizetők pénzéből. Az elnök bevándorlási terveiről a Kongresszus vitázik. Trump a legálisan érkező bevándorlók számát is csökkentené, az illegálisan érkező családok szétválasztásának a gyakorlatát viszont beszüntette a közfelháborodás miatt.

Texasban egy sátortáborban tartja az Amerikai Belbiztonsági Hivatal azokat a gyerekeket, akiket a szüleiktől szakítottak el – mintegy kétezer gyerekről van szó. Illegálisan érkeztek az országba, amiért a szülőknek börtön jár, erre az időre szakították el a őket a családtól.

„Azt mondták, hogy ott kell maradnom, ahol vagyok. A 4 éves kisfiam velem maradhatott, de a nagyobbik fiamat és a lányomat elvitték. Ott állt egy csomó nő, terrorizálva, elszakítva a gyereküktől” – idézte fel egy asszony, aki 5 nap után találkozhatott újra a gyerekeivel, pont aznap, hogy a jogvédők tiltakozására Donald Trump szerdán felfüggesztette a családok szétszakításának a gyakorlatát. Az elnöki döntés csak az újonnan érkező migránsokra vonatkozik. A már különválasztott szülőknek le kell tölteniük az idegenrendészeti büntetést.

„Jó, hogy ezt a szabályozást eltörölték. Ez volt az egyetlen emberséges válasz. Ezeknek a családoknak segítségre van szükségük, biztonságra, védelemre, nem pedig üldözésre” – mondja egy keresztény segélyszervezet vezetője.

Májusban egy hónap alatt 52 ezer illegális bevándorlót fogtak el a mexikói határon. Donald Trump szerint ezután is őrizetbe veszik a zöldhatáron érkező migránsokat, csak ezentúl a gyerekeiket nem szakítják el tőlük.

„A demokraták nyitott határokat akarnak, jöjjön csak ide mindenki, nem számít. Jöjjenek csak a Közel-Keletről , a világ minden részéről, nem számít. Nos mi ezt nem fogjuk hagyni. Egyébként aláírtam a rendeletet a családok egyben tartásáról, de a határt ugyanolyan szigorúan fogjuk védeni, mint eddig” – mondta Trump.

Az amerikai képviselőház jelenleg is Trump bevándorlási reformjáról vitázik. Az elnök költségvetési forrásokat különítene el a mexikói határfal építésére, és csökkentené az egyes országokból érkező bevándorlók kvótáit is. A demokraták ellenzik a terveket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!