2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Útzárral tiltakoznak a menekülttábor ellen

2015. augusztus 7., péntek 19:40, frissítve: péntek 21:35

Útzárral tiltakoznak helyiek a Sormásra tervezett menekülttábor ellen. Pécs főterén a Martonfára tervezett menekülttábor ellen demonstráltak.

A demonstrálók Pőcze Edit Márta polgármester távozását követelik, annak „langyos” hozzáállása miatt, és továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a tábor a kijelölt helyszínen ne épüljön meg.


Póczai Zoltán alpolgármester, aki a tiltakozókkal tart, a Hír TV-nek elmondta: a mai napon egyeztetett a minisztériummal, ahol elmondták neki, hogy a kormány nem kíván változtatni a tervein.

Kettő órakor kezdődött a demonstráció, amelyen a 940 főnyi lakosból mintegy félszáz autóval jöttek demonstrálni. „Dudálj, hogyha velünk vagy” – áll az egyik transzparensen, amelynek az erre haladó autósok mintegy 80 százaléka eleget is tesz.

A polgármester nem jött ki: ő hangulatkeltésnek véli ezt a megmozdulást. Pihenni ment, mert állítása szerint túl eseményteli volt az elmúlt hét. A tüntetők között Nagykanizsáról is jöttek – nyilatkozta a Hír TV helyszíni tudósítója.

A tiltakozás a mai útlezárással nem ér véget, jövő hétfőn Nagykanizsán is félpályás útzárral demonstrálnak a menekülttábor ellen.

Pécsett is tiltakoztak

Több százan tiltakoztak Pécs főterén a Martonfára tervezett menekülttábor ellen. A tüntetésre a szomszédos településekről is érkeztek. A szervezők azt mondták: a pécsieknek is demonstrálniuk kellene a kormány terve ellen, mert szerintük a menekültek a városba fognak bejárni. „Azt vesszük észre, hogy Pécs valahogy alszik. Nem érdekli az embereket a jövőjük. Pécsre fognak bejönni a migránsok, Pécsváradra, és itt költik el a pénzüket. És ha lehet, szeretnék üzenni a miniszterelnök úrnak; Viktor, köszönjük, hogy elintézted gyermekeink és időseink jövőjét” – fogalmazott Mészáros Sándor martonfai lakos.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!