2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Újabb tornádó pusztított az USA-ban

,

2015. december 28., hétfő 09:50, frissítve: hétfő 14:16

Az Egyesült Államokban újabb tornádó pusztított: ezúttal a déli Texas államban csapott le a vihar, melyben 11-en haltak meg. Több lakóház romba dőlt. Karácsony alatt 28 halálos áldozatot követelt az időjárás – Alabamában szükségállapotot is elrendeltek.

Egyszerre több helyen is pusztítottak a forgószelek Texasban. A vihar gyorsan jött és gyorsan ment, de óriási rombolást végzett. „30 másodpercig tartott, nem tudom elhinni, hogy ennyi idő alatt ekkora pusztítást végzett. Ez szörnyű. Tanár vagyok, és sok környékbeli gyereknek lerombolta a házát a vihar. A mi házunk épségben maradt. Nem hiszem el. Soha nem gondoltam, hogy átélek majd ilyesmit. Ez egy rémálom” – mondta egy helyi lakos.

Dallas közelében többen életüket vesztették, amikor az autójukat felkapta egy forgószél. A károk eltakarítását nehezíti, hogy az autópályán és a legsúlyosabban érintett településeken megszűnt a közvilágítás. „Olyan hangja volt, mint egy tehervonatnak. Mi és a szomszédaink az óvóhelyeinken húztuk meg magunkat, de 15 másodperccel később már vége is volt. A következő pillanatban arra eszméltem, hogy nincs tető a konyhám felett” – mondta egy dallasi lakos.

A meteorológusok szerint a pusztító viharok kialakulásához a szokatlanul meleg időjárás is hozzájárulhatott, de arra is figyelmeztettek, hogy hamarosan rendkívüli havazás lehet Texasban, 40 centi vastag hótakaróval.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!