2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Újabb robbanás rázta meg Tiencsint

2015. augusztus 15., szombat 16:40, frissítve: vasárnap 08:01

Újabb robbanás volt a kínai Tiencsinben, azon a területen, ahol 3 napja egy vegyianyag-raktár felrobbant. A hatóságok 3 kilométeres körben kiürítették a környéket, és elismerték, hogy valóban több száz tonna nátrium-cianid is volt a helyszínen, ami erősen mérgező. Már 85 halottról tudnak, de azt még mindig nem közölték a hatóságok, hogy hány eltűntet keresnek.

Újra autók lángolnak Tiencsinben, a kínai kikötővárosban 70 órával a szerda esti vegyipari robbanás után feltámadt a szél, és lángra lobbantotta a parázsló törmeléket.

A rendőrök lezárták az utat, autóval, gyalog sem engednek tovább. Azt mondják, túl veszélyes a környék, és hogy senki se mehet be – mondja egy férfi.

 

A kínai hatóságok napokkal a közel kilencven halálos áldozatot követelő szerencsétlenség után ismerték csak el, hogy legalább 700 tonna, rendkívül mérgező anyag került a levegőbe, ezért kötelezővé tették a szájmaszk és a hosszú ujjú ruházat viselését. Azt tagadják, hogy újabb lakosok kitelepítését rendelték el.

„Mi is a sajtóból értesültünk azokról az alaptalan hírekről, hogy 2 vagy 3 kilométeres körben kitelepítjük a lakosságot. Ez nem így van, nem tervezzük további emberek kitelepítését jelen pillanatban” – mondta egy helyi illetékes.

A romok között még mindig találnak túlélőt. A 40 év körüli férfit egy konténer alól mentették ki. A halálos áldozatok harmada tűzoltó, akiket a szerdai robbanás után védőfelszerelés nélkül vezényeltek a helyszínre.

„3 nap és 3 éjszaka telt el a robbanás óta, azóta semmit nem tudok a fiamról. Őt az elsők között vezényelték ki, de a tűzoltóság és a városvezetés se ad semmi információt” – mondta egy eltűnt tűzoltó édesanyja.

Szombat déli úrangyala imájában Ferenc pápa is megemlékezett a tiencsini áldozatokról, és arra kérte a keresztényeket, hogy mondjanak értük egy imát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!