2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Új csok: aki lakást vásárol, be is kell költöznie

,

2015. december 27., vasárnap 12:55, frissítve: vasárnap 14:46

Újabb részletek derültek ki a januártól igényelhető megújult családi otthonteremtési kedvezményről.

Megszűnik az energetikai besorolás az állami támogatás elbírálásánál, valamint bizonyos esetekben a 40 éves korhatár is a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkára szerint. Tuzson Bence arról is beszélt: életvitelszerűen kell az ingatlant használni, a büntetlen előélet pedig csak a gazdasági bűncselekményekre vonatkozik. Az államtitkár szerint a lakástámogatáshoz nyújtott állami hitel a legkedvezőbb a piacon.

„25 éves futamidejű lesz ez a hitel. Ha ehhez hozzászámítjuk még az áfakedvezményt vagy az áfa-visszatérítést, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy átlagos esetben ha valaki házat épít, akkor 25 millió forint támogatásban, támogatott hitelben és áfakedvezményben fog részesülni” – mondta Tuzson Bence.

A kancelláriaminiszter karácsony előtt egy héttel jelentette be, hogy megemelt szocpollal és olcsó hitellel állítaná meg a kormány a népességfogyást és pörgetné fel a lakásépítéseket.

Elsőként a Fidesz reagált a kormánypárti politikusok bejelentésére. Közleményükben azt írták: a januári adócsökkentéssel és béremelésekkel, illetve az otthonteremtési programmal a magyar családok 2016-ban ismét előrébb léphetnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!