2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Többmilliós kenőpénzt kaphatott Rogán Vizoviczkitől

2016. július 13., szerda 12:05, frissítve: szerda 15:48

Újabb, a fővárosi alvilághoz kötődő személy vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt, Budapest belvárosának korábbi polgármesterét, aki ma már miniszter.

A Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőre azt állította a Jobbikhoz közel álló Nemzeti1 online televíziónak adott interjúban, hogy 2011-ben személyesen a diszkópápaként emlegetett Vizoviczki László adott át négymillió forint kenőpénzt a politikusnak – az asszony szerint ennyi volt az ára annak, hogy Vizoviczki egyik szórakozóhelye kinyithasson az V. kerületben.

A közelmúltban a 90-es évek alvilági leszámolásaival vádolt Portik Tamás mondott hasonlókat Rogán Antalról a bíróságon. Portikot tanúként hallgatták ki, így őt a törvény szerint igazmondási kötelezettség terhelte. Az N1 TV-nek nyilatkozó nő azonban vádlott Vizoviczki egyik bűnügyében, egy vádlottnak pedig nem kell igazat mondania. Állítása szerint Rogán nem érte be Vizoviczki jobbkezével, a politikus kizárólag a diszkópápával volt hajlandó tárgyalni.

„Ha Túrós bemehetett volna Rogánhoz, akkor bement volna és elintézi, de nem tudta ezt elintézni. Ez Túróst meg az ügyvezetőket természetesen zavarta, hiszen jóval később nyitott a terasz abban az évben, május elseje helyett júliusban, mert a főnök nem ért rá, hogy bemenjen, többször üzent a Túrós is, hogy át kéne vinni azt a pénzt Rogánnak, és aztán egyszer a főnök ráért, és akkor bevitte ezt a pénzt Rogánnak” – mondta a nő az interjúban.

Feljelentést tesznek

Az interjú miatt feljelentést tesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Közleményében azt írja, hogy a Jobbik TV videója egy hazugság. Ugyanakkor minden sajtóorgánumot, amely az interjút leközli, jogi eljárással fenyeget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!