2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Verekedés a Keletinél, egy kislányt is el kellett látni – ez történik Budapesten

,

2015. szeptember 2., szerda 17:10, frissítve: szerda 18:26

Reggel óta néznek farkasszemet a rendőrökkel a migránsok a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, egyes információk szerint érkezik egy vonat, amely a debreceni menekülttáborba viszi őket. A Keletinél több embert előállítottak, miután verekedést tört ki, egy kislányt a mentőknek kellett ellátniuk kiszáradás miatt.

Részben levetkőzve tiltakoztak reggel a migránsok Kőbánya-Kispesten, mint a Hír TV tudósítója deles híradásunkban beszámolt róla, a helyzet sokat nem változott, 50 migráns várakozik a peronon, őket egy Debrecen felé tartó gyorsvonatra szeretné feltenni a rendőrség.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz ennek a kimenetele, hiszen az állomáson áthalad a Belgrád–Bécs gyorsvonat is, a migránsok pedig nyugat felé akarják venni az irány – nem a debreceni menekülttáborba, ahová a vonat vinné őket plusz két kocsival. Hogy önként fognak-e felszállni, arról még csak találgatni lehet, mindenesetre a rendőrség felkészült mindenre. A migránsok mellett egyébként ott vannak azok az önkéntesek, akik még a rendőrség kiérkezése előtt csatlakoztak hozzájuk.

A patthelyzet így még mindig fennáll

A helyzet változatlan, körülbelül 50 migráns várakozik a peronon Kőbánya-Kispest vasútállomáson, a rendőrség is a helyszínen van, azt a vonatot várják, amellyel a migránsokat a debreceni menekülttáborba szállítják, de ők továbbra sem akarnak elmenni.

A patthelyzet így még mindig fennáll – jelentette 14 órakor a Hír TV tudósítója.

Nem jön a vonat

Folyamatosan a Keleti pályaudvar felé tekintenek az újságírók és várják a vonatot, amely elszállítja a migránsokat Debrecenbe, jelentette a Hír TV tudósítója 15 órakor. Az elmúlt órákban ugyan több arra tartó vonat is áthaladt az állomáson, de a migránsok továbbra is a rendőrök gyűrűjében várják, hogy megoldódjon a helyzet.

A MÁV korábbi közleménye szerint délután háromig tartott az a korlátozás, amely miatt vágányzárokra lehetett számítani.

Ugyan több Debrecen felé tartó vonat is áthaladt a Kőbánya-Kispest állomáson szerdán délutánig, de a migránsok döntő többsége továbbra sem szállt rájuk fel, a peronon posztolnak tovább az őket vigyázó rendőrökkel. Meg nem erősített információk szerint az este folyamán érkezni fog egy olyan járat, amelyre a MÁV több extra szerelvényt csatol a bevándorlóknak, de ez elsősorban a sajtó munkatársai között terjed, jelentette a Hír TV tudósítója 17 órakor.

Feszültnek nem mondható a hangulat, de továbbra is sok a bevándorló – ezt már a Keletiből jelentette a Hír TV munkatársa 12 órakor. Mint mondta, a tranzitzónák tömöttek, sokan a vízelvezetőket használják mellékhelyiségnek. Magukat szíreknek valló személyek „kupaktanácsot” alkotva elhatározták, hogy külföldre indulnak, nyugatnak, akár gyalog is. Azt mondják, azért, mert hétfőn is sokan elmehettek, nem értik, hogy most miért nem.

Ki az a Barabás Richárd?

A Keletiben is nyugalom van, az egyetlen történés az volt, hogy a PM-es politikus, Barabás Richárd sajtótájékoztatót tartott. A menekültek odagyűltek, mert nem tudták, hogy ő kicsoda, várták volna, hogy angolul is tájékoztatást kapjanak.

A Hír TV tudósítója délután kettőkor emlékeztetett továbbá, hogy több tüntetés is volt a nap folyamán, a Keleti pályaudvar Thököly út felőli részén és a bejáratnál, előbbinél a dokumentumokkal rendelkezőket beengedik a vonatokhoz, a migránsok nagy valószínűséggel ezért mentek oda.

Rohamrendőrök vannak a Keleti pályaudvaron, de azt egyelőre nem tudni, hogy milyen célból – mondta a Hír TV tudósítója 15 órakor. Rengeteg a menekült és az újságíró is, de politikusok is jelen vannak, mint például a PM-es Szabó Tímea és Barabás Richárd, akik külföldi médiumoknak is nyilatkoztak. A migránsok továbbra is tanácstalanok, egyelőre várakoznak, a pályaudvar területére nem léphetnek be.

Verekedés tört ki

A Keleti pályaudvarról a Hír TV 17 órakor kapcsolta tudósítóját, aki elmondta, továbbra is óriási a tömeg a tranzitzónában, az emberek tanácstalanok, semmilyen információt nem kapnak. Itt egyébként egy verekedés is kitört korábban, annyit tudni, hogy kilenc embert elvittek a Thököly úti fogdába, egy kislányt pedig a mentők láttak el, ő valószínűleg kiszáradt.

Tegnap is több száz menekült demonstrált a Keleti pályaudvarnál, hogy felszállhasson az egyik Németországba tartó szerelvényre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!