2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Megszigorították az ellenőrzést a határon, óriási a torlódás

,

2015. augusztus 31., hétfő 09:32, frissítve: hétfő 11:11

A múlt heti migránstragédia miatt szigorított a közúti ellenőrzésen Ausztria, már több mint 20 kilométeres a kocsisor Hegyeshalom felé az M1-esen.

Már több mint 20 kilométeres a kocsisor Hegyeshalom felé az M1-esen. A soproni határátkelőhelynél 6, a kópházinál pedig 4 kilométer hosszan torlódtak fel az autók, miután Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Az intézkedést azután vezették be, hogy múlt csütörtökön az A4-es autópályán egy furgont találtak 71 migráns holttestével.

Az osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be: a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre. Johanna Mikl-Leitner közölte, hogy a szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország szövetségi tartománnyal.

„Az osztrák határrendészeti szervek közút ellenőrzést tartanak a két ország közös határátkelőhelyein. Az M1-es autópálya országhatár felé vezető oldalán alakult ki a legjelentősebb, körülbelül 25 kilométeres torlódás, de a többi osztrák–magyar határátkelőnél is már lassú a haladás. Kérjük a járművezetőket, hogy utazásuk tervezésekor vegyék ezt figyelembe” – közölte Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!