2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Schiffer: Van, ami nem eladó

2016. március 15., kedd 12:54, frissítve: kedd 12:55

A globális kapitalizmus korszakában és a korrupt kormányok korában kell értelmet adni Táncsics Mihály mondatainak – hangsúlyozta ünnepi beszédében az LMP társelnök-frakcióvezetője a Pilvax kávéházban.

Schiffer András emlékeztetett az egykor Orosházáról a parlamentbe juttatott Táncsics első követeléseire, a zsellérek földhöz juttatására, amelyet párhuzamba vont napjaink aktuálpolitikájával. Azt mondta: olyan világban élünk, ahol több pénz jut fegyverekre, mint tankönyvre, és a világ leggazdagabb 10 százaléka tulajdonolja a föld vagyonának 88 százalékát.

„Olyan korban, amikor a legalapvetőbb természeti erőforrások is eladók, és nem tudni pontosan, ki nyúlja le Vajda János erdejéből a mély vadont, a csalános iharost, a félreeső völgyet, avagy ki nyit kőbányát az illatos hegy oldalában. Nekünk, magyaroknak is reményt adhat, ha éppen a mai napon az óceán túlpartján is egyre többen határoznak úgy, hogy van, ami nem eladó” – hangsúlyozta Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője március 15-én.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!