2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kitörtek a migránsok, és az autópálya felé indultak

2015. szeptember 4., péntek 13:27, frissítve: péntek 18:25

Rendőrorvosra támadt egy iraki férfi Röszkén, majd nem sokkal később több száz migráns kitört a röszkei hangárból, és az M5-ös autópálya felé indult.

12 óra körül kitörtek a migránsok a röszkei hangárból. Egy részük, több mint ezren az autópálya felé menekült el. Sok rendőr érkezett a helyszínre. Úgy tudjuk, hogy a menekültek kövekkel is megdobálták a rendőröket, akiknek egy része golyóálló mellényt visel, és pajzs is van náluk. A menekültek áttörték a gyűjtőpont kerítését és elfutott az M5-ös autópálya irányába. A rendőrök ideiglenesen leállították a forgalmat a röszkei határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében és az autókat a régi 5-ös útra terelik. Az incidens után rohamrendőrök vették körbe a tábort, és több tucat roham-, illetve készenléti rendőr érkezett a helyszínre, továbbá buszok is jöttek, amelyekkel majd visszaszállítják a menekült migránsokat – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

13 órakor nyugodtabb a hangulat Röszkén. Pajzs, könnygázgránátok vannak a rendőrök kezében, akik körbeveszik a tábort. A migránsok azt skandálják, hogy Budapest, vélhetően azért, mert hallottak arról, hogy a Keleti pályaudvarnál lévő menekültek többsége elindult Németországba. Ők is csatlakoznának a menethez. Hivatalos adatok szerint háromszázan másztak át a korlátokon. Rabomobilok is érkeztek az autópálya mellé, ezzel próbálják összegyűjteni a megszökött menekülteket. Sokan mezőgazdasági területen, traktorok és kombájnok között rohantak.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a feszültséget. Korábban egy iraki határsértő egy rendőrorvosra támadt a röszkei regisztrációs táborban. Az eset előzménye az volt, hogy a férfi egy afgán férfival összeszólalkozott. A rendőrök megpróbálták őket szétválasztani, de közben az egyik rendőrnél lévő könnygázból kisebb mennyiség a férfi ruhájára került. Azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem történt baja, elvitték az orvoshoz. A férfiról kiderült, hogy nem lett baja. Ekkor támadt rá az őt vizsgáló orvosra, és fellökte. A rendőrök őrizetbe vették – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!