2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Paks bővítéséről vitázott az Országgyűlés

,

2015. február 18., szerda 17:50, frissítve: szerda 19:18

A paksi bővítésről is vitáztak szerdán a képviselők a parlamentben.

Az Országgyűlés Seszták Miklós törvényjavaslatát tárgyalta meg, amely a paksi bővítéshez kapcsolódó beruházásokat kivonná a közbeszerzési törvény hatálya alól, az előkészítő dokumentumokat pedig 15 évre titkosítaná.

Vlagyimir Putyin kedden Orbán Viktorral tartott budapesti közös sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy országa 12 milliárd eurós hitelkeretet biztosít a beruházáshoz. A Párbeszéd Magyarországért korábban már jelezte, hogy Brüsszelhez fordul, amennyiben a Fidesz megszavazza a titkosítást.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, és az energiaellátás biztonsága miatt szükséges beruházásnak nevezte a paksi atomerőmű bővítését Aradszki András. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a parlamenti vitában azt mondta: az atomenergiának nincs alternatívája a térségben. A kormánypárti vezérszónokok a nemzeti érdekről és új munkahelyek teremtéséről beszéltek, a baloldali ellenzék azonban vállalhatatlannak tartja a beruházást. A Jobbik jelezte, egyetért a beruházással, a szerződés titkosításával azonban nem, ezért tartózkodni fog a szavazáskor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!