2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Öt- helyett négypárti egyezség

2016. április 8., péntek 11:54, frissítve: péntek 19:04

Négypárti egyezség született arról, hogy az alaptörvényt módosítani kell – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Simicskó István a Honvédelmi Minisztériumban tartott egyeztetés után azt mondta: úgy számolnak, hogy április végére kaphat kétharmados támogatást a módosítás.

A tárcavezető kiemelte: az ellenzéki pártokkal továbbra is arról vitáznak, hogy szükség van-e a különleges jogrend bevezetésére. Az MSZP nem vett részt az ötpártira tervezett megbeszélésen. „Mindannyian egyetértettünk abban, hogy szükséges az alaptörvény módosítása, hogy megfelelő jogi környezetet teremtsünk arra, hogy Magyarország minél nagyobb biztonságot élvezhessen” – jelentette ki Simicskó István.

A Jobbik bizakodik

A Jobbik konstruktívnak nevezte a négypárti egyeztetést, Mirkóczki Ádám szóvivő ugyanakkor azt mondta: nem engednek a kormány azon törekvéseinek, amelyek nem az emberek biztonságát, hanem pártpolitikai célokat szolgálnak. „Továbbra is ragaszkodunk néhány olyan szabályozás törléséhez, amelyet januárban is elmondtunk, amelyet a tegnapi napon is elmondtunk többször, több formában. Egyelőre ezek továbbra is vitás pontok. Bár a miniszter úr meglehetősen nyitott és konstruktív volt abban a tekintetben, hogy bizonyos pontokról ő is elismerte, hogy igazából nem biztos, hogy ebben a formában ott kell szerepelniük. Úgyhogy ilyen szempontból én bizakodó vagyok” – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!