2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem kell torlódásra számítaniuk az Ausztriába tartóknak

,

2015. szeptember 12., szombat 15:37, frissítve: szombat 20:36

A magyar–osztrák határ ausztriai oldalon megnyitották az A4-es autópályát, így Hegyeshalomnál az M1-es autópályán már át lehet lépni az országhatárt.

Kora reggel folyamatos volt a forgalom a hegyeshalmi határátkelőnél, nem voltak fennakadások a migránsok miatt – mondta helyszíni tudósítónk 10 órakor. A Hír TV stábja reggel két taxit észlelt egy budaörsi benzinkúton, amelyekben migránsok ültek. A taxik a győri vasútállomásig szállították őket. Az érintett társaság diszpécsere munkatársunknak azt mondta, hogy a rendszer szerint a két érintett taxis ma nem dolgozik. Korábban a rendőrség felhívást intézett a taxitársaságokhoz, hogy ne szállítsanak migránsokat.

A vonatközlekedés azonban továbbra is szünetel Magyarország és Ausztria között, mert az osztrák vasúttársaság a menekültáradat miatt a vonatokat már a határon megállítja. A menekülteknek Hegyeshalomnál kell leszállniuk a vonatról, a határt gyalog léphetik át, majd az osztrák gyűjtőpontról buszokkal viszik tovább őket.

Az autópályát azért zárták le, mert a migránsok pénteken Hegyeshalomról gyalog indultak át a miklóshalmi táborba. Innen buszokkal szállították őket Bécsbe. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!