2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Megfulladt migránsok: vizsgálják a holttesteket

2015. augusztus 30., vasárnap 12:36, frissítve: hétfő 12:09

Bécsben megkezdték a teherautóban megfulladt menekültek holttestének vizsgálatát. A Der Standard információi szerint eddig 14 holttest boncolását végezték el. Az első eredmények a jövő hét közepére-végére várhatók. Szintén folyamatban van a teherautó, valamint az áldozatok mobiltelefonjainak elemzése. Eközben újabb 500 migráns lépte át a görög–macedón határt.

Egy osztrák kórházba szállították azt a három kisgyermeket, akiket egy román férfi próbált Németországba csempészni családjával együtt. A rendőrök az osztrák–német határ közelében állították meg a teherautót, amelyben huszonhat szír, afgán és bangladesi menekült zsúfolódott össze. A két ötéves kislány, valamint a hatéves kisfiú kába volt a kiszáradás miatt, a kórházban azonban sikerült stabilizálni az állapotukat.

Eközben az osztrák hatóságok folytatják annak a teherautónak a  vizsgálatát, amelyben 71 holttestet találtak csütörtökön egy osztrák autópályán, a magyar határ közelében. A rendőrök a többi között azokat a nyomokat elemzik, amelyeket a teherautón belül találtak. A bezárt emberek ugyanis feltehetőleg megpróbáltak kiszabadulni út közben, amikor rájöttek, hogy életveszélyben vannak. Emellett mobiltelefonjaikat is megvizsgálják. „Számos mobiltelefont találtunk, és ez nagyon fontos, mert lehetséges, hogy ez alapján azonosítani tudjuk az embereket. Ezt is elemezzük tehát, és reméljük, hamarosan meglesznek az eredmények” – mondta a burgenlandi rendőrség szóvivője.

Újabb gyanúsított
Közben újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség az ausztriai migráns-tragédia ügyében. Bővebben>>>


Patológusok Bécsben megkezdték az áldozatok holttestének vizsgálatát. Az osztrák Der Standard információ szerint eddig 14 áldozat boncolását végezték el. Az első eredmények a jövő hét közepére, végére várhatók. Egy húszfős speciális egység pedig a DNS-minták alapján segít majd a halottak azonosításában.


Eközben folyamatosan érkeznek a migránsok Macedóniába. Vasárnap reggel mintegy ötszáz, többségében szír menekült lépte át a határt, hogy vonattal keresztülszeljék Macedóniát, majd Szerbián és Magyarországon keresztül folytassák útjukat Nyugat-Európába.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!